Ballwork Seven – Oude Stijl Jazzband

Datum: 21-04-2013
Aanvang 15:00 uur


Jazz op Wieringen organiseert op zondag 21 april weer een gezellige jazz-middag in het Vikingschip. Ditmaal wordt de muziek verzorgd door de Oude Stijl Jazzband “Ballwork Seven”.

Genoemde band  is oorspronkelijk opgericht in 1960 als studentenband van een Utrechtse studentenvereniging. Na het afstuderen van de leden viel de band uit elkaar en verdween het onderlinge contact vrijwel geheel. In het kader van het 100-jarig bestaan van de studentenvereniging ontstond het idee de band voor één keer weer bij elkaar te halen. Het optreden op het eeuwfeest van ruim 1700 mensen was een groot succes.

Belangrijkste reden hiervoor was waarschijnlijk het enthousiasme waarmee de bandleden speelden; na ruim 50 jaar pakten ze moeiteloos de draad weer op. Dat de verschillende bandleden in de tussenliggende jaren een rijke ervaring en jazz- en andere muziek hadden opgedaan zal beslist hebben meegespeeld. Na dit succes werd dan ook besloten het niet bij dit ene optreden te laten; inmiddels wordt weer regelmatig  gerepeteerd en opgetreden. 

De bezetting is als volgt: Miente Boersma: sopraansaxofoon en zang;  Ernst Bruins: trompet/cornet; Willem van Ewijk: trombone; Jan-Chris van Kooten: banjo; Thijs Riechelmann: klarinet; Wim Scherpenzeel: bas; Jaap Timmerman: piano.

Genoeg redenen voor de commissie Jazz op Wieringen om deze heren uit te nodigen voor het verzorgen van een genoeglijk middagje jazzmuziek.

Entree: € 10,00