5e Viking TopBrass Concert – Gesmeerde kelen & Brassband de Wâldsang

Datum: 10-10-2015
Aanvang 20:00 uur


Voor de 5e keer organiseert Nico Visser van het programma ‘TopBrass’ van RTV Noordkop samen met het Vikingschip  een concert in de serie Viking Top Brass Concerten. Ditmaal wordt het optreden van Brassband ‘de Wâldsang’ aangevuld met een optreden van de lokaal bekende ‘Gesmeerde Kelen’

gesmeerde kelen‘De Gesmeerde Kelen’ is een zeemansliederenkoor uit het dorp Westerland, van het voormalig eiland Wieringen. Het koor werd opgericht in november 1996 met 6 personen. Inmiddels bestaat het koor uit ongeveer 30 koorleden inclusief 4 muzikanten. Een zeer enthousiaste groep mensen die garant staat voor een gezellig en gesmeerd optreden.

De Gesmeerde Kelen staat onder leiding van Gerard Hille als arrangeur/ accordeonist/dirigent. Het repertoire bestaat uit bijna 100 liederen , waaronder Engelse en anderstalige Shanties en Nederlandse zeemansliederen.

Brassband De Wâldsang behoeft weinig introductie in Nederland. De band is sinds haar oprichting in 1977 toonaangevend en met 14 nationale titels op het hoogste niveau de meest succesvolle Nederlandse brassband.de waldsang

De Wâldsang kan met allerlei soorten muziek uit de voeten en zal ook met de Russische klassiekers raad weten. De warme sound is vandaag de dag nog steeds hét kenmerk van De Wâldsang. De band staat onder leiding van Rieks van der Velde, naast dirigent ook een begenadigd arrangeur.

Aanvang: 20.00 uur. Entree € 10,00; inclusief 1 consumptie