Allemaal Blaasmuziek – Harmonieorkest Apollo & Winkels Harmonie

Datum: 16-04-2016
Aanvang 20:00 uur


Dit concert betreft een unieke samenwerking tussen twee harmonieorkesten van de gemeente Hollands Kroon. Dat de muziekverenigingen van Hollands Kroon regelmatig overleg hebben en dingen onderling uitwisselen is al langere tijd aan de gang. Bovendien zijn er al vier succesvolle play-inns georganiseerd. Nu dan ook een concertsamenwerking.

Winkels Harmonie staat onder directie van Astrid Gorter, een ambitieuze, energieke dirigente die in staat is het beste uit de muzikanten van Winkel naar boven te halen. Zij zullen een afwisselend programma ten gehore brengen met als één van de hoogtepunten het “Adios no nino”( de traan van Maxima ) , met een hoofdrol voor de prachtige saxofoonsectie van Winkels Harmonie.winkels harmonie gesn

Harmonieorkest Apollo speelt in het Vikingschip een thuiswedstrijd onder leiding van Jeroen Drenth. Ook Apollo brengt een gevarieerd programma, maar heel anders van sfeer. Een bijzonder programma onderdeel is “Immer kleiner”, een klassiek stuk voor klarinetsolo en orkest, waarbij de klarinet steeds kleiner wordt. Het orkest moet alle zeilen bijzetten om de virtuoze klarinet te volgen.14-11-22 - Najaarsconcert Apollo, met Zijlstra (15) - kopie - kopie

Het concert start met een gezamenlijk optreden van Toetti, het opleidingsorkest van Winkels Harmonie en de slagwerkgroep van Apollo. Samen zullen ze laten horen wat ze kunnen. Wilma Beers, de inspirerende dirigente van Toetti, heeft speciaal muziek uitgezocht waarbij het slagwerk een grote rol heeft. Dit zal voor de leden van Toetti , voor de slagwerkgroep van Apollo en voor het publiek een bijzonder optreden worden.

Als de avond bijna ten einde is spelen de orkesten ook nog twee nummers samen; beide dirigenten hebben een stuk uitgezocht om te dirigeren. Dan is het genieten geblazen van de klank van een goed bezet harmonieorkest. De avond begint om 20.00 uur en de zaal is om 19.30 uur open. De entree is €7,50 voor volwassenen en €3,50 voor kinderen.