Najaarsconcert harmonie Apollo + ensemble St. Petersburg

Datum: 19-11-2016
Aanvang 20:00 uur


poster-najaarsconcert-191116Het najaarsconcert van Apollo is ook deze keer weer een zeer verrassend concept. Naast de bekende klanken van de al 97-jarige harmonie zullen de bezoekers kunnen genieten van de klanken van zeer bekwame operazangers van ensemble St. Petersburg. Deze zangers bezingen met gemak hele zalen zonder enige vorm van versterking. Door oefening en scholing zijn ze in staat van hun lijf en keel een klankkast te maken, die microfoons volstrekt overbodig maken. Het ensemble staat onder de bezielende leiding van Elena Syssojeva. Deze uit Rusland afkomstige sopraan heeft jaren in verschillende internationale operagezelschappen gezongen.

Opera is bij uitstek muziek waarmee een verhaal wordt verteld; als je je niet inleeft in wat je zingt kun je het verhaal niet vertellen. De verhalen die ze gaan vertellen zullen velen bekend in de oren klinken. Bekende Aria’s zullen niet ontbreken.

En sprookjes gaan er muzikaal verteld worden, oude sprookjes, nieuwere sprookjes, al dan niet bekend geworden door de tekenfilm. Dat laatste is vooral voor het programma van Apollo inspiratie geweest. Zo staat onder andere de muziek van Disney klassiekers als Jungle Book en Aladin op het programma. Maar ook het bijzondere ” the devil went down to Georgia” wordt uitgevoerd met een speciale rol voor Denian de Boer op saxofoon en Wesley Lont als verteller….

Een spannend onderdeel van het concert zullen de stukken zijn waarbij Apollo de zangers gaat begeleiden. Dat is van een andere orde als bv het begeleiden van Jeroen Zijlstra vorig jaar. Nieuwsgierig geworden? OpĀ  zaterdag 19 november is het concert te beluisteren in het Vikingschip om 20.00 uur.

U kunt HIER reserveren.

14-11-22 - Najaarsconcert Apollo, met Zijlstra (15) - kopie - kopie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren