Apollo vertelt…muziek met een verhaal Voorjaarsconcert Apollo orkesten

Datum: 27-04-2013
Aanvang 20:00 uur


Het voorjaarsconcert van de Apollo-orkesten staat dit maal in het teken van verhalen. Twee verhalen die bijzonder uitgelicht worden zijn ‘Wind in the Willows’ van Kenneth Grahame en The Wonderful Wizzard of Oz’ van Frank Baum.

Van ‘Wind in the Willows’ heeft componist Johan de Mey een prachtig stuk geschreven dat bestaat uit vier delen: The River; Ratty and Mole; Mr. Toad en The Return of Ulesys. Voorafgaand aan de delen zal vertelster Josien Smit delen uit het boek vertellen. Tijdens het stuk zijn er tekeningen en werkstukken te zien van groep 5 van de Don Bosco-school uit Wieringerwerf; geïnspireerd op dit boek.

Het boek ‘The Wonderful Wizard of Oz’ inspireerde o.a. Quincy Jones tot het schrijven van de musical ‘The Wiz’ die ook verfilmd werd met o.a. Diana Ross en Michael Jackson in de hoofdrollen. Het verhaal gaat over Dorothy, die in Kansas bij haar stiefouders een saai leven leidt. Een wervelstorm brengt haar in het vreemde land Oz, waar ze bijzondere avonturen beleeft. Maar wat ze daar precies beleeft zal ze u zelf a.s. zaterdag graag vertellen…

Het leerlingenorkest en de slagwerkgroepen hebben weer hun eigen verhaal. Ter ere van de verjaardag van onze toekomstige koning is er ook nog een klein verjaardagsfeestje: een muzikale quiz rond ‘Rossini’s Birthday Party’. De winnaar neemt een taart mee naar huis!

Het leerlingenorkest en grote orkest staan onder leiding van Jeroen Drenth; de slagwerkgroepen staan onder leiding van Dick Hondema.