Amsterdam Brass & ODEJazz.com

Datum: 31-01-2015
Aanvang 20:00 uur


Op deze zaterdagavond komen Brass- en jazzliefhebbers beiden aan hun trekken in het Vikingschip. TopBrass, het Brass-radioprogramma van RTV Noordkop organiseert dan het vierde TopBrass evenement in dit theater. Ditmaal worden de Brassklanken van Amsterdam Brass aangevuld met de aanstekelijke Jazzklanken van ODE Jazz.com. Ook zullen beide orkesten samen nog enkele nummers ten gehore brengen.

Amsterdam Brass is een toporkest dat afgelopen jaar nog de 2e plaats op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen behaalde. Het staat onder leiding van Pierre Volders en behoort tot de top van de Nederlandse Brass-scène. ODEJazz.com, eerder bekend als de Oriënt Dixieland Express, vond zijn oorsprong op Wieringen en speelt al meer dan 30 jaar jazzmuziek op hoog niveau waar het bij Jazzconcoursen en  festivals al verschillende prijzen in de wacht sleepte. De band kenmerkt zich door een enthousiaste en losse speelstijl waarbij ook eigen repertoire op het programma staat.

Kortom, twee totaal verschillende genres, die bij dit cross-over concert beiden een uitstapje maken om samen tot een boeiend concert te komen dat geen enkele muziekliefhebber mag missen. Het concert wordt opgenomen voor radio en later in delen in het TopBrass programma van RTV Noordkop op de dinsdagen er na  tussen 20.00 en 21.00 uur uitgezonden. Het programma is te beluisteren via FM 106.6, via de kabel 87.9, de RTV Noordkop kabelkrant (Ziggo kanaal 43) en uiteraard via internet. Kijk op www.rtvnoordkop.nl en dan rechts bij Noordkop Radio. Maar het mooiste is natuurlijk de live-versie, die u om 20.00 in dit theater kunt beluisteren.

meer info via:  http://www.odejazz.com/

http://www.amsterdambrass.nl/                        

http://www.rtvnoordkop.nl/

toegang € 7,50

 

Hier een voorproefje:

Amsterdam Brass en ODEjazz.com