‘de Storm’ eindpresentatie theaterjeugd

Datum: 12-04-2014
Aanvang 19:30 uur


Op zaterdag 12 april a.s. vindt de eindpresentatie plaats van de jeugdtheatergroepen in het Vikingschip. De drie verschillende leeftijdsgroepen  van 6 tm 10, 10 tm 13 en 13 jaar en ouder hebben samen gewerkt aan het stuk ‘de Storm’ van Shakespeare.

Het stuk vertelt het verhaal van Prospero, de hertog van Milaan, die met zijn dochtertje Miranda door zijn broer Antonio is verbannen naar een onherbergzaam, mysterieus eiland. Daar verblijft hij al jarenlang met wat sinistere eilandbewoners, zoals zijn slaaf Caliban, de zoon van de gemene zeeheks en Ariël, de luchtgeest. Miranda is van peuter opgegroeid tot jonge vrouw.

Prospero bezit magische krachten en om wraak te nemen op zijn broer laat hij het schip, waarop zijn broer met zijn zoon,  bedienden en bemanning vaart, vergaan en de drenkelingen aanspoelen op het eiland. Vervolgens ontwikkelt zich een spel tussen de drenkelingen en eilandbewoners; waarin grote gevoelens zoals wraak, trouw, moed, liefde en vergeving met elkaar strijden.

Theatermaakster, beeldend kunstenaar en docente Eda Andreae is gedurende 16 lessen met de groepen bezig geweest de verhaallijn en personages uit te diepen en gestalte te geven. De cursisten hebben zelf een grote inbreng gehad in de invulling van de rollen en de regie. Bijzonder is de uitbeelding van de personages, die steeds wisselen van speler. Met enkele attributen wordt het personage gestalte gegeven.

Ook voor de decors hebben de oudere groepen gezorgd. Tijdens één van de lessen hebben de leerlingen samen rond de thema’s uit ‘de Storm’ getekend, geknipt, geplakt en geschilderd op A3-formaat. Deze kunstwerken worden gebruikt als decors, geprojecteerd op de achtergrond van 8 bij 4,5 meter.

De jongste groep, onder leiding van Jolanda van Hamersveld, is ook met het thema bezig geweest. Door middel van o.a. een beeldverhaal en spel hebben ze kennisgemaakt met het verhaal. Als luchtgeestjes begeleiden ze Ariël bij het betoveren en hypnotiseren van de eilandgasten.

Op zaterdagavond 12 april vanaf 19.30 uur laten de groepen het stuk zien voor familie, vrienden en andere belangstellenden. Aansluitend worden de deelnamecertificaten uitgedeeld. De entree is gratis.