Eindpresentaties jeugdtheater

Datum: 02-04-2016
Aanvang 19:30 uur


SAM_8424 (2)Op zaterdag 2 april laten de deelnemers aan de jeugdtheatercursussen in het Vikingschip zien wat ze geleerd hebben het afgelopen seizoen. De jongste groep leeft zich uit in ‘Watermama’s feest’ en de jongeren gaan los in het zelfbedachte ‘The Game’. De theatercursussen en eindpresentatie worden georganiseerd door Stichting Kunst en Cultuur Vikingschip.

‘Watermama’s feest’ is een verhaaltje waar de jongste groep van 6-10 jarigen onder leiding van docente Jolanda van Hamersveld mee bezig is geweest. Het verhaal speelt zich af rond een waterplas waar verschillende dieren in en rond het water samenleven. Dat gaat meestal goed, alleen willen mijnheer en mevrouw Spin niet altijd meewerken. Watermama bedenkt samen met de andere dieren een plannetje om ze een lesje te leren. De kinderen hebben een behoorlijke inbreng In het tot stand komen van het verhaal gehad. Tijdens de cursus is er veel getekend en geknutseld rond het thema ‘waterdieren’ waarvan een aantal knutsels getoond worden. Ook is er aandacht geweest  voor speltechnieken: concentratie, kijken en luisteren naar elkaar en naar het publiek toe spelen. Dit alles werd op een speelse manier aangeleerd. De kleding, rekwisieten en decors zijn of zelfgemaakt of met behulp van ouders samengesteld en verzameld.

De oudste groep (12+) stond dit jaar onder leiding van docent Wessel Braaf. De cursisten zijn bezig geweest met de basisprincipes van het spelen- en het maken van theater. Van het ontwikkelen van een personage tot het schrijven van een scène, zoveel mogelijk onderdelen passeerden de revue. Onder begeleiding leerden zij onder andere hoe zij goed hun stem en lichaam in kunnen zetten tijdens acteren en ontwikkelden zij door middel van improvisatie zelf verhalen en concepten voor een voorstelling.

Dit resulteerde uiteindelijk in ‘The Game’; een stuk dat gaat over een spel waar de spelers zo in betrokken raken dat ze de grip op de realiteit dreigen kwijt te raken…Het resultaat is absoluut de moeite waard om te gaan bekijken.

De entree is € 5,00. Hier is een consumptie bij inbegrepen.