It’s a Long Way to Tipparary – muziektheater

Datum: 24-04-2016
Aanvang 15:00 uur


foto show tipperary [86724]It’s A Long Way To Tipperary is een muziektheaterprogramma geïnspireerd op de zeer succesvolle Britse productie “Far Far, From Ypres”. Het is een avondvullend programma, gemaakt en gebracht door zeventien mannen en vrouwen, waaronder drie bekende muzikanten uit de Schotse folkscene. Vorig jaar vonden onder de werktitel “The War Show” al een drietal try-outs plaats.

De show brengt het relaas van Maggie McFarrow die haar zoon Jamie moet uitzwaaien omdat hij voor zijn vaderland in Frankrijk moet gaan vechten. Het door Dave en Nina Tearney geschreven verhaal is verpakt in een prachtige omlijsting van balladen, marsliederen, meezingers en gedichten en speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het vertelt van Jamie’s werving en opleiding, zijn ervaringen op de slagvelden bij de Somme en van de angst en hoop van zijn moeder. Er worden daarnaast ook liederen gezongen uit andere oorlogen. Honderd jaar na de Great War en zeventig jaar na de bevrijding van Nederland en na vele andere oorlogen, zijn deze verhalen, gedichten en liederen nog steeds actueel.

Het Schotse gedeelte van de cast wordt gevormd door Ian Walker (zang, gitaar en banjo), zijn vrouw Moe Walker (zang en percussie) en Ian Bruce (zang, gitaar en mandoline). Ian Bruce maakt ook deel uit van de theatershow “Far, Far from Ypres”. De groep muzikanten wordt aangevuld met Dave Tearney (zang en gitaar) en Pieter Westdijk (zang, mandoline en cajon). Samen met de twaalf andere zangers en zangeressen vertellen deze muzikanten het verhaal.

Tijdens de show worden ter versterking van de sfeer en de dramatiek van het verhaal en gezongen liederen op een groot scherm beelden en films uit de beide wereldoorlogen getoond. De voorstelling is geenszins een somber geheel, er zijn ook veel humoristische verhalen en liederen toegevoegd. Humor was voor de soldaten namelijk een sleutel om te overleven.

De show bestaat uit twee gedeeltes van ongeveer een uur. In de pauze kunt u nader kennismaken met de artiesten en is er ook gelegenheid is om hun muziek te kopen. Het is een aanrader voor liefhebbers van prachtig gezongen folksongs, ballades, marsliederen en music hall songs in een universele en historische context. Een avond vol beleving en emotie!

Kaarten à € 12,50 reserveren: 06- 120 555 90