Jazz op Wieringen: Bigband ‘Dirks Horns’ i.s.m. orkest ‘de Toekomst’

Datum: 03-11-2012
Aanvang 19:30 uur


Bigband Dirk’s Horns (Dirkshorn) o.l.v. Jan Kühne
Deze Bigband werd in 2007 opgricht door Jan Kühne, docent bij Muziekschool Valkkoog. De opzet is om vooral jeug te laten kennismaken met de Bigband-stijl. Van de jonge muzikanten vallen de meesten in de leeftijd 8-20 jaar.
Het repertoire van de band bevat nummers uit de jaren 30 (Count Basie, Duke Ellington) maar ook latin en funky nummers. Baritonsaxofoniste Anne Heddes is ook zangeres van de band. Jan Kühne is trots op zijn Dirk’s Horns. “Het is een enthousiaste groep, die er echt voor wil gaan en er schuilt veel talent in”.

Orkest De Toekomst (Barsingerhorn) o.l.v. Steffen Snip
“De Toekomst” is een ca. 30 koppig orkest, opgericht in 1982, met het prachtige café “De Fortuin” in Barsingerhorn als thuisbasis. De leden, een leuke mix van jong en oud, zijn afkomstig uit de gehele kop van Noord-Holland. De Toekomst is een gezellig orkest en staat onder leiding van Steffen Snip.
In 1982 is De Toekomst begonnen als harmonieorkest, maar na verloop van tijd is er gekozen voor een ander repertoire, sindsdien speelt het orkest veel bigband nummers, maar ook pop, rock, Hollandse hits (en af en toe zelfs licht klassiek). Ter gelegenheid van concerten wordt vaak samengewerkt met verschillende zangers, zangeressen, koren, orkesten en zelfs toneelverenigingen. Meer informatie, foto’s en filmpjes zijn te vinden op www.orkestdetoekomst.nl.

Entree: €10,00