Jazz op Wieringen: Soundboxx & Atrium Jazz Kwintet uit Sneek

Datum: 18-11-2012
Aanvang 15:00 uur


Al eerder (2010) speelden leden van Soundboxx bij Jazz op Wieringen: o.a. met Jean Louis van Dam e.a. beroeps-Jazzmusici.

Op zondagmiddag organiseert de commissie ‘Jazz op Wieringen’ van Stichting Kunst & Cultuur Vikingschip weer een gezellig Jazzconcert met voornamelijk jonge Jazzmusici. The formatie Soundboxx bestaat uit 5 zeer jonge talentjes van allemaal rond de 12 (!) jaar oud. Ze worden begeleid door docent en saxofonist Kees Romers. De band is als volgt samengesteld: Zorin Wijnands: drum, Jasper Bok: bas, Elbrich van Stralen: piano, Jeline Weening en Jeroen Bakker: saxofoon. Het repertoire bestaat uit Jazz-Standards, Latin-American en funky muziek. Hun jonge leeftijd weerhoudt ze geen van allen de ene na de andere virtuoze solo tevoorschijn te toveren. En dat is niet zo gek, want het optreden in het Vikingschip is voor hen een voorbereiding op hun optredens een week later tijdens het Prinses Christina Concours, afdeling Jazz in Amsterdam.

Ditzelfde geldt ook voor het Atrium Jazz Kwintet, ook ontstaan uit het Centrum voor de Kunsten Atrium uit Sneek. Dit tevens jonge gezelschap repeteert wekelijks onder leiding van pianist/docent Bé Meiborg. Zij spelen zelf gearrangeerde Jazz-Standards, maar ook door begeleider Meiborg zelf gecomponeerde stukken. De band bestaat uit: Annegreet Silvius: sax; Berber Dotinga: dwarsfluit; Karst Berbosch: basgitaar en Jorn Tromp: piano.

Waarschijnlijk wordt het concert afgesloten met een echte Jammsessie, samen met bekende Wieringer muzikanten.

Entree: € 5,00.