Jazz op Wieringen: Walter Mooij Jazz Trio

Datum: 08-12-2013
Aanvang 15:00 uurJazz op Wieringen pakt op zondag 8 december weer uit met een heerlijk jazzconcert in het Vikingschip. Ditmaal is het de beurt aan het Walter Mooij Jazz Trio om de middag te vullen met hun aanstekelijke muziek. En dat is hen wel toevertrouwd.

Het trio heeft een behoorlijke reputatie in de jazzwereld. Ze speelden samen met diverse bekende Nederlandse jazzmusici, zoals Frans Poptie, Eddy Sanchez, Frits Landesbergen, Bob Rigter, niet te vergeten ons ‘eigen’ Max Teeuwisse en vele anderen. Het begon al zo’n 20 jaar geleden met Henk (bas) en Joop Kooger (drums en zang), alias de ‘Kooger Brothers’, aangevuld met Walter Mooij op piano. In 2009 werd Henk opgevolgd door John Erich als bassist.

Walter Mooij volgde zijn opleiding aan het Amsterdams Conservatorium. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen op jazzfestivals en maakte tournees door Italië, Zweden en Duitsland.

Joop Kooger won prijzen op de festivals van Loosdrecht en Scheveningen en maakte begin 1960 deel uit van het Dick Vennik Quartet. Wat de zang betreft laat hij stukken horen van zangers als Mel Tormé, Frank Sinatra, Nat ‘King’ Cole, Michael Bublé en Tony Benett.

Bassist John Erich is een bekende uit de Haarlemse Jazz scène die in vele combinaties met verschillende jazzmusici heeft gewerkt.

De stijlen waarin het trio speelt zijn: Jazz, Mainstream, Latin, Bebop en evergreens. Het trio speelt al 15 jaar Jazz in proeflokaal ‘In den Uiver’ in Haarlem en al 10 jaar in proeflokaal  ‘de Boom’ in Alkmaar. De laatste tijd werkt het trio vaak samen met de nieuwe ‘jonge’ generatie jazzsolisten, die met het trio ervaring opdoet.