Mijn Eerste Concert – Leerlingen ‘t Span i.s.m. Harmonieorkest Apollo

Datum: 25-02-2016
Aanvang 19:00 uur


school1

Al vier weken zijn de bovenbouwleerlingen van basisschool ’t Span uit Den Oever elke woensdagmorgen druk bezig om zich de kunst van het muziek maken op een instrument onder de knie te krijgen. In drie verschillende lokalen zijn de trompettisten, de slagwerkers en de klarinettisten onder leiding van professionele muziekdocenten actief. Alle leerlingen hebben een eigen instrument wat ze ook mee naar huis nemen om thuis te kunnen oefenen. Dat is voor het leren bespelen van een instrument een must; het is net als leren fietsen, je moet er veel voor oefenen.

Dit project, “Mijn Eerste Concert”, wordt uitgevoerd door Rolf Hoogenberg en zijn team in nauwe samenwerking met Harmonieorkest Apollo. Tijdens de crowdfunding vorig jaar december heeft de Wieringer bevolking hiervoor geld bijeengebracht en heeft de gemeente Hollands Kroon dit bedrag verdubbeld. Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen heel veel mensen die het belangrijk vinden dat muziek een plaats in het onderwijs verdient en dat het orkest steeds nieuwe leerlingen houdt.

Donderdagavond 25 februari wordt het project feestelijk afgesloten met een concert van de leerlingen samen met het Apolloorkest om 19.00 uur in het Vikingschip. Voor de kinderen die heel graag verder willen met hun instrument heeft Apollo een leuk aanbod voor een vervolgcursus dit voorjaar.