Open theaterlessen

Datum: 01-11-2014
Aanvang 09:45 - 13:00 uur


Theatercursussen 1 november weer van start met open les

Op zaterdag 1 november gaan de theatercursussen weer van start met een open les. Tijdens deze open les kunnen kinderen en jongeren kijken wat een theatercursus inhoudt. De leerlingen worden bij voldoende aanmeldingen ingedeeld in leeftijdsgroepen 6 tm 9 jaar, 10 t/m 12 jaar en 13 jaar en ouder (vanaf middelbare school).  Diegenen die na de gratis open les graag verder willen, kunnen deelnemen aan de volgende cursussen:

Theatercursus 6 t/m 9 jaar:

Deze jongste groep krijgt les van Jolanda van Hamersveld, die al vanaf het prille begin deze cursussen verzorgt. Wat voorop staat binnen deze groep, is dat kinderen zich veilig voelen binnen de groep, want pas dan kunnen ze zich ontplooien en zich uiten.

Gedurende 18 lessen leren kinderen op een speelse manier  naar elkaar te luisteren en  op elkaar te reageren. Via allerlei spelvormen leren ze vervolgens verschillende theatertechnieken die ze kunnen gebruiken tijdens de presentatie. De laatste paar maanden werken ze aan een verhaal om bij de eindpresentatie aan ouders, vrienden en familie te laten zien. De open les en vervolglessen zijn op zaterdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur.

Cursusbijdrage:  € 90,00; te betalen in één of twee termijnen na ontvangst factuur.

Theatercursus 10 t/m 12 jaar en 13+:

De cursussen voor deze groepen bestaan uit 20 lessen en worden verzorgd door Wessel Braaf, een kersverse docent binnen de stichting. Toch zullen sommigen hem misschien al kennen. Wessel deed namelijk zijn eerste theaterervaringen op in het Vikingschip, toen zijn oudere broer Wouter daar de theaterlessen verzorgde.

Wessel is nu derdejaars student Docent Theater aan de NHL te Leeuwarden. Verder heeft hij al een schat aan ervaring in het lesgeven aan kinderen en jongeren, onder andere bij de musicalafdeling van Dancing Feet (later Dazzling) te Wieringerwerf, en verschillende basisscholen in Leeuwarden.

Tijdens de lessen wil hij zich richten op de jongeren zelf.   Wat vind je leuk, wat vind je stom? Wat is je diepste wens of  je grootste angst; ofwel: wie ben je? Als cursist mag je zelf aan de slag met bedenken, schrijven, spelen, creëren. Natuurlijk onder de deskundige leiding van Wessel.  Met al dit materiaal wordt er naar een eindpresentatie toegewerkt. Voor deze eindpresentatie worden natuurlijk alle in het Vikingschip aanwezige technieken uit de kast gehaald om daar een prachtig spektakel van te maken.

De open les en vervolglessen voor de 10 t/m 12-jarigen (bovenbouw basisschool) zijn van 9.45 tot 11.15; de lessen voor de 13+-groep zijn van 11.30 tot 13.00.

Cursusbijdrage:  € 140,00 te betalen in één of twee termijnen na ontvangst factuur.

Je kunt je aanmelden voor de gratis open les door hier je gegevens in te vullen:

  1. Loading ...