Real Time (Schotland)

Datum: 13-09-2015
Aanvang 15:30 uur


Real Time werd in 2002 op de grens van Schotland en Engeland opgericht door Kenny Speirs en Tom Roseburgh (beiden ex John Wright Band) en Judy Dinning (ex Bad Pennies en Lucky Bags).

Na de vroegtijdige dood van Judy in oktober 2013 is de line-up veranderd in: Eilidh Grant: zang;  Kenny Speirs: gitaar en zang;  Danny Hart: mandoline en viool;  Tom Roseburg: keyboard

Kenny Speirs was ook medeoprichter en stuwende kracht achter The John Wright Band in 1990. Hij besloot echter in 2001 zelfstandig verder te gaan met de groep Real Time.

Kenny speelt op de voor velen bekende manier ongedwongen en virtuoos gitaar. Het repertoire van Real Time omvat nummers van John Wright en traditionele folkmuziek uit noord-west Engeland op de grens met Schotland; niet alleen veel liedjes en tunes van beide zijden van de grens, maar ook eigentijds en zelfgeschreven materiaal.

In de loop van de jaren hebben ze meerdere albums uitgebracht. De leden van deze relatief jonge band (qua samenstelling) hebben al op vele podia opgetreden, in theaters, op festivals, kleine en grote zalen. Ze genieten ervan om de mensen plezier te laten beleven aan hun muziek.

KennyKenny Speirs

Kenny was een van de oprichters van de John Wright Band. Hij is bekend in heel Europa als uitstekend gitarist en zanger van Schotse folksongs. Hij heeft twee veelgeprezen soloalbums uitgebracht. Zijn eerste album “Bordersong” verscheen in 1998 gevolgd door de “North Wind Blowing” Dit laatste album bevatte vijf zelfgeschreven songs. Zijn belangrijkste project is de vorming van Real Time geweest.

EilidhEilidh Grant

Geboren in Glasgow, met een moeder van de westkust en een vader uit het noord-oosten heeft Eilidh een groot deel van haar jeugd in en rond folkclubs doorgebracht. De prachtige stem van Eilidh doet het uitstekend met zowel klassieke folk songs als moderner materiaal. In 2011 won Eilidh de Schotse New Music Award voor beste folk/traditioneel opname van het jaar, toen ze haar langverwachte debuutalbum “Masks en Smiles” uitbracht.

TommyTommy Roseburgh

Tommy speelt als doorgewinterde allround musicus de keyboards in Real Time en is ook de eigenaar en Senior Sound Engineer van Big Sky Studios, die werd opgericht in Tweedbank, in de buurt van Melrose meer dan 10 jaar geleden.

DannyDanny Hart

Velen zullen zich het bloedmooie vioolspel van Danny nog herinneren van zijn optredens in de John Wright Band. Ook de mandoline bespeelt hij virtuoos. Deze muzikant uit Carlisle speelt met een aantal bands, waaronder Blueflint en Southern Tenant Folk Union.

Entree: € 12,50

Reserveren: 06-12055590