Rolling Home + de Gesmeerde Kelen

Datum: 21-10-2017
Aanvang 20:00 uur


Folkkoor Rolling Home uit Sneek bestaat uit een enthousiaste groep zangers en muzikanten en is een oude bekende in het Vikingschip. De Gesmeerde Kelen, het van Wieringen afkomstige shantykoor, speelt een thuiswedstrijd.  Op zaterdagavond 21 oktober verzorgen ze samen wederom een avondvullend concert.

Het 50 man tellende folk- en shantykoor Rolling Home trad al meerde malen op in dit theater. Het koor zingt 3-stemmig en wordt ondersteund door 3 gitaristen, een accordeonist, een toetsenist/accordeonist en een fluitiste. Het repertoire bestaat uit Engelstalige Schotse en Ierse Folkliederen afgewisseld met eigen nummers in het Fries. Dit alles bij elkaar vormt een geweldig levendig en energiek geheel waardoor het voor het publiek vrijwel onmogelijk is om stil te blijven zitten. Rolling Home weet er elke keer weer een feestje van te maken.

De Gesmeerde Kelen is een zeemansliederenkoor uit Westerland, bestaand uit 30 man. Ook deze enthousiaste zangers hebben vaker opgetreden in het Vikingschip. Inmiddels is de muzikale leiding van Gerard Hille overgenomen door Piet Bruul. Het repertoire blijft grotendeels hetzelfde: ze vertolken vooral shanties en maritieme liederen.

Beide koren verzorgden vorig jaar rond deze tijd gezamenlijk een succesvol concert in het Vikingschip. Op veler verzoek gaan ze die uitdaging graag weer aan.                                    Entree: € 10,00

 

 

of via telefoonnummer: 06-12055590

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren