The Christmas Experience

Datum: 22-12-2023
Aanvang 20:00 uur


The Christmas Experience, het Nederlandse kerstorkest bij uitstek.

Het allereerste optreden vond 13 jaar geleden plaats met nog geen 14 muzikanten. En nu uitgegroeid tot een organisatie van meer dan 40 medewerkers. Muzikanten uit heel Nederland die gezamenlijk The Christmas Experience vormen met als doel de toeschouwers mee te nemen naar een kerstavond vol muzikale herinneringen. Een perfecte mix van spannende, romantische, feestelijke en emotionele kerstmelodieën – gecombineerd met verrassingen en prachtige solisten. In de eerste jaren van het orkest werden er optredens en concerten verzorgd voornamelijk tijdens grote kerstevenementen maar naarmate de jaren verstreken werd de behoefte groter om naar de theaters te gaan en het programma om te zetten tot een kerstshow.

Resultaat; een 1 ½ durende kerstshow waarbij The Christmas Experience muzikanten hopelijk een blijvende muzikale kerstherinnering aan de mensen kunnen meegeven. Bekijk hier de trailer!

Van Glenn Miller tot Robbie Williams

De muzikale invulling van The Christmas Experience vormen de ingrediënten voor een magische kerstsfeer op het podium. Alle bekende kerstnummers van White Christmas tot en met Rudolph The Rednose Reindeer zullen de revue passeren wederom gegoten in de specifieke Christmas Experience arrangementen. Alle arrangementen zijn speciaal geschreven voor The Christmas Experience waarbij vaste arrangeurs deel uit maken van het totale artistieke team van het orkest.

Arrangeurs

Rob Balfoort
Rob Balfoort begon op zijn 6e jaar al met pianolessen. Op 9 jarige leeftijd volgde hij trompetlessen bij Henk Bosveld, waarna hij op zijn 16e ging studeren aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hier behaalde hij zijn onderwijs akte B en het diploma Uitvoerend Musicus. Ondertussen behaalde hij ook het praktijk diploma Hafabra directie bij Jaap Koops.

Hij schreef muziek voor o.a. de Theatershow “Scherzo” van Mini & Maxi, het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, het WMC te Kerkrade, toonaangevende taptoes in binnen en buitenland en vele andere evenementen. Ook werden begeleidingen voor solisten gemaakt die zijn uitgevoerd door veel toonaangevende orkesten. Naast het componeren en arrangeren maakt Rob orkestbanden voor pretparken zoals Drievliet en Duinrell, en maakt hij muziek voor commercials.


Christian de Jongh

Christian de Jongh volgde trompetlessen van Theo Wolters en pianolessen van Peter Besseling en haalde zijn Bachelor op het Conservatorium in Amsterdam.

Christian schrijft muziek voor diverse brass ensembles en is als brass technicus verbonden aan diverse orkesten in binnen en buitenland. Bij de Sacramento Mandarins uit de USA is Christian onderdeel geweest van de brass staf en heden ten dagen componeert en arrangeert Christian voor meerdere blaasorkesten uit Nederland.