The Kilkennys – Ierse folk

Datum: 15-11-2016
Aanvang 20:00 uur


Deze Ierse topband speelt in de grotere Europese zalen en theaters, maar brengt vanwege de gezellige sfeer ook graag weer een bezoekje aan het Vikingschip. Niet alleen kunnen deze jonge Ieren geweldig zingen; het zijn stuk voor stuk geweldige muzikanten. Door hun eigen Ierse muziek een twist te geven blazen ze de traditionele songs nieuw leven in.

In de afgelopen twaalf jaar hebben ze zich opgewerkt vanuit de Ierse pubscène naar internationale podia waar ze uitverkochte zalen vullen en daarbij jonge en oudere muziekliefhebbers aanspreken. Hun songs zijn vrolijk, opzwepend of melancholiek. Met hun energie, en onvervalste Ierse humor krijgen ze ieder publiek mee, of het nou in Europa, New York of Las Vegas is. En waar ze ook komen, hun wortels dragen ze mee in hun muziek en hun naam, naar het Ierse plaatsje Kilkenny, waar ze vandaan komen.

Het succes van de band hangt ongetwijfeld samen met de manier waarop de vier muzikanten op elkaar zijn ingespeeld. En dat heeft zeker weer te maken met het feit dat ze hun hele leven al met elkaar bevriend zijn. Met ‘Prince Charming’ multi-instrumentalist  Davey Cashin op mandoline, banjo en fluit, Robbie Campions met akoestische gitaar en banjospel waar hij vele prijzen mee won, de lekker stevige baslijnen van Tommy Mackey en natuurlijk de ritmische drums en stuwende bodhran van Davey Long, die ook nog de fantastische songs schrijft; de Kilkennys hebben het allemaal in huis.

Entree € 17,50. Klik HIER voor meer informatie en video’s.
Klik HIER om kaartKilkennys eigen foto1en te reserveren!

Bewaren