The Kilkennys

Datum: 24-11-2015
Aanvang 20:00 uur


ierse-folkgroep-the-kilkennys-toert-nederlandAls je nog nooit van de Kilkennys hebt gehoord, wacht je bij dit concert een leuke verrassing. Niet alleen kunnen deze jonge Ieren geweldig zingen; het zijn stuk voor stuk geweldige muzikanten. Door hun eigen Ierse muziek een twist te geven blazen ze de traditionele songs nieuw leven in.

In de afgelopen twaalf jaar hebben ze zich opgewerkt vanuit de Ierse Pubscène naar internationale podia waar ze uitverkochte zalen vullen en daarbij jonge en oudere muziekliefhebbers aanspreken. Hun songs zijn vrolijk, opzwepend of melancholiek. Met hun energie, en onvervalste Ierse humor krijgen ze ieder publiek mee, of het nou in Europa, New York of Las Vegas is. En waar ze ook komen, hun wortels dragen ze mee in hun muziek en hun naam, naar het Ierse plaatsje Kilkenny, waar ze vandaan komen.

Het succes van de band moet wel samenhangen met de manier waarop de vier muzikanten op elkaar zijn ingespeeld. En dat heeft ongetwijfeld weer te maken met het feit dat ze hun hele leven al met elkaar bevriend zijn. Met de altijd charmante multi-instrumentalist Davey Cashin op mandoline, banjo en fluit, Robbie Campions met akoestische gitaar en prijzenwinnend banjospel, de lekker stevige baslijnen van Tommy Mackey en natuurlijk de ritmische drums en stuwende bodhran van Davey Long, die ook nog de fantastische songs schrijft; de Kilkennys hebben het allemaal in huis.

Entree: € 17,50
reserveren: 06-120 555 90

Kaarten zijn vanaf 24 november 17.00 uur alleen nog telefonisch te reserveren.