Voorjaarsconcert Apollo orkesten

Datum: 29-03-2014
Aanvang 20:00 uur


Op zaterdag 29 maart verzorgt Harmonie-orkest Apollo samen met de slagwerkgroepen weer een sfeervol concert in het vernieuwde Vikingschip. Er is ditmaal niet gekozen voor een specifiek thema, maar er staan bijzonder mooie stukken op het programma. Het concert gaat van start met de slagwerkgroepen; die onder leiding van Dick Hondema weer een nagenoeg nieuw repertoire hebben samengesteld.

Na deze ritmische bijdrage zal het harmonieorkest het concert vervolgen onder leiding van dirigent Jeroen Drenth. Samen met de slagwerkjeugd is met veel plezier gewerkt aan ‘Coldplay on Stage’;  een compilatie van bekende Coldplay-hits, zoals ‘Clocks’, ‘Lost’ en ‘Viva la Vida’ wat de jeugd beslist aan zal spreken. Ook veel aandacht is er besteed aan Pirates of the Carribean: ‘At World’s End’. Dit is een arrangement  van de muziek van de derde film uit de  bekende ‘Pirates’-filmcyclus. Piratenzang, gerinkel van kettingen en de opzwepende, steeds wisselende ritmes maken dit stuk tot een bijzondere beleving. In de pauze is er natuurlijk weer gelegenheid om wat te drinken in de nieuwe lounge; waarbij uiteraard volgens traditie lootjes verkocht worden om één  of meerdere mooie prijzen te winnen.

Na de pauze wordt vervolgd met het stuk ‘Tin Tin –Prisoners of the Sun-‘. Dit werd eerder uitgevoerd in het najaar, samen met fanfareorkest Harmonie. Apollo wil het graag nog eens met het eigen orkest uitvoeren.  Het betreft een arrangement naar de musical ‘Kuifje en de Zonnetempel’, gecomponeerd door Dirk Brossé. De muziek is beeldend,  afwisselend van sfeer en tempo, waarmee naar een spetterende finale toegewerkt wordt. In de categorie film kan men verder nog luisteren naar de ‘Indiana Jones Selection’. Verder staan er nog een aantal meer ingetogen stukken op het programma, zoals ‘Canterbury Coral’ en ‘Pavane in Blue’, met solo’s van trompet en saxofoon.

De avond wordt afgesloten -met de naderende paasdagen in het vooruitzicht- met hoogtepunten uit ‘Jesus Christ Superstar’; voor ieder orkest altijd weer een feest om te spelen en voor het publiek zeker zo fijn om naar te luisteren. Kortom; een mooie gelegenheid voor iedereen om prachtige muziek te beluisteren vanaf de comfortabele stoelen op de nieuwe tribune van het Vikingschip. Voor slechts  €5,00 bent u erbij!