Vrienden van Bigband MissJones

Datum: 12-05-2019
Aanvang 14:30 - 17:30 uur


In de afgelopen jaren van haar bestaan heeft Bigband MissJones zich een niet weg te denken plaats veroverd in het Noord Hollandse culturele landschap. Met name door de zeer brede muziekkeuze, nummers die vaak buiten het geijkte ‘bigband repertoire’ liggen. Daarbij zoekt de band regelmatig samenwerking met andere artiesten die uit andere disciplines komen: Zo heeft ze in het verleden onder andere gespeeld met operazangeres Sterre van Boxtel, met rappers/breakdancers Sam & Falko, en met de bekende zanger Jeroen Zijlstra, welke ze nu met trots haar vrienden mag noemen!

Ook dit jaar is MissJones weer op zoek gegaan naar oude en nieuwe vrienden, en heeft deze ook gevonden: Ze heeft zich verzekerd van de medewerking van het landelijk bekend gospelkoor Zo! Gospel Choir, de celliste Jeanny Beerkens, de jonge singer/songwriter Melle Lingerak en ook Jeroen Zijlstra zal weer van de partij zijn. De band heeft daarom haar komende concert ‘VRIENDEN VAN BIGBAND MISSJONES’ genoemd.

 

Foto:Jean Marc Kessely

ZO! Gospel Choir

ZO! Gospel Choir is samengesteld uit het beste zangtalent dat Nederland te bieden heeft. Het koor is ontstaan in de Amsterdamse Bijlmermeer en is inmiddels uitgegroeid tot het beste en meest gevraagde koor van Nederland. Dit multi-etnische koor staat onder de bezielende muzikale leiding van Shirma Rouse en de “Dutch Queen of Soul, R&B en Gospel” Berget Lewis, en heeft gewerkt met bijna iedere Nederlandse artiest van naam, van Nielson tot Glennis Grace, en met tal van internationale artiesten,zoals Sam Smith en Oleta Adams.

 

Foto: Liselotte Schoo

Jeanny Beerkens

De topcelliste Jeanny Beerkens is in de regio vooral bekend van haar medewerking aan de projecten van Arwin Kluft, zoals onlangs het theaterconcert “Keuzes” in het Vikingschip in Den Oever. Zij studeerde aan het Maastrichts Conservatorium bij Frans van der Grinten en aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Elias Arizcuren. Ze was 10 jaar lid van het Hobbema strijkkwartet, trad veelvuldig op in binnen- en buitenland met het Conjunto Iberico cello-octet waarmee ze ook enkele CD´s opnam.

 

Foto: Lex Overtoom

Melle Lingerak

Een gewone jongen, 17 jaar oud, maar, zoals hij zelf zegt, nèt even anders. Melle zit in 5 Havo op het Regius College in Schagen. Een aanstormend talent waar u zeker veel van gaat horen in de toekomst! Met zijn gitaar en prachtige stem, laat hij vele harten sneller slaan…..

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Bas Losekoot

Jeroen Zijlstra

Jeroen Zijlstra behoeft in deze contreien eigenlijk geen introductie. Deze zanger/ trompettist, ex-Wieringer, ex-noordzeevisser vertolkt zoals altijd mooie nederlandstalige liedjes met een doorleefd stemgeluid en een geur van zout water. Als trompettist maakte Zijlstra deel uit van de succesvolle formatie 5 Slag 1 Wijd van Vera Vingerhoeds, waarmee hij door Nederland toerde en concerten gaf in Moskou en Leningrad. Daarnaast was hij actief in merengue-orkest “Hasta Domingo”, het “Herbie White Orchestra” en de “Boventoon”.

Als tekstschrijver schreef hij liederen voor onder anderen Mylène d’Anjou, Lucretia van der Vloot en Nilgün Yerli, allen werkzaam in de wereld van de kleinkunst. Hij is ook bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarmee Zijlstra in 2002 de Annie M.G. Schmidt-prijs won.

 

Koop uw kaarten voor ‘Vrienden van Bigband MissJones’

Het concert kunt u bijwonen op zaterdag 11 mei 2019 (aanvang 20:00 uur) en op zondagmiddag 12 mei 2019 (aanvang 14:30 uur) in Theater Het Vikingschip. Kaarten á € 17,50  zijn te bestellen via  www.missjones.nl/vrienden

Voor meer informatie:
MissJones: https://www.missjones.nl/
Zo! Gospel Choir: https://www.zogospelchoir.com/

email: info@missjones.nl     stijsen@quicknet.nl